Elit premierade Leuns Velds Lord en väl beprövad hingst som lämnat flera avkommor i internationell topp sport och avel .

Kay e LeunsVelds Lord

Lord är känd att lämna mycket elasticitet och förutom utmärkt trav o galopp även en utmärkt skritt som går genom hela kroppen och som ofta är svårt hitta hos ponny raser.

Det som utmärker Lords avkommor är dessutom hans coola,orädda och modiga temperament. Lords avkommor har meriter i både internationell hoppning och dressyr. 

LeunsVelds Lord har flera avkommor som tävlat EM dressyr för olika länder. Lord har flera vinnare i olika championat bl.a vinnaren ( Miss Mac Fly) 2018 Bundeschampionatet 6 åringar i HOPPNING. 

Lord fortsätter sin fantastisk nedärvning i Sverige och i sin första årgång i Sverige hade samtliga visade diplom i gångarter och 50% även hopp diplom. Nu 2022 har alla visade avkommor på 3 årstest e Lord erhållit diplom och ibland dubbeldiplom. 

Rikskvalitets bedömnings vinnare K2 Back in black e LeunsVelds Lord.

2020 var 5 avkommor kvalade till ungponny SM FINALEN e LeunsVelds Lord. K2 I can do it e Leuns Velds Lord to silvermedaljen 6 åringar i dressyr och gångarter/ridbarhet. 2022 Guld ungponny SM K2 Esset ( se första sidan) och brons ungponny SM Jolie e Lord ue Jarno. 

Kombinationen Lord-Jarno har nu gett flera ungponny SM medaljer. 

2021 godkändes 5 avkommor i Holland på hingst premieringen varav 2 var ue LeunsVelds Lord. Samtidigt godkändes även också den fantastiske WPB hingsten Castenraysewegs Casablanca e Champion de lux ue LeunsVelds Lord

Vidare har Lord flera championat vinnare både som fader och morfar i Holland. Bl a Marah som nu några år senare tävlat EM.

I Sverige var den importerade ( 4 år vid import) Luc kat.D silvermedajör i SM dressyr

 Flera importerade avkommor e Lord är redan kvalade till nationell tävling i Sverige och 2019 blev Luc kat D silver medakjör i SM dressyr och 2018 blev Miro 4a i SM dressyr.

Lord har även importerade avkommor varav Luc e Lord tog igen silvermedalj i SM dressyr 2021. Flera av importerna med Lord som far eller morfar har meriter i nationell dressyr och SM.

Luc e Lord och Blacks Tiara ue Lord topp 10 i Sverige 2021. 

Lord är även morfar till flera avkommor i internationell sport och blev 2019 inbjuden och hyllad på Holländska hingst premieringen och mottogs med stående ovationer.

Kay ( bild) e LeunsVelds Lord som blev godkänd är exporterad till Australien. 

Den Ostriks Dailan e Lord tog EM guld med Tyska landslaget och tog dessutom individuell 5e pkacering i EM

Lord har själv tävlat elit dressyr i Holland och var redan som 6 åring 4a i Holländska mästerskapen. Lord har även tävlat hoppning upp till LA. 
Lord är en cool hingst som hade 10 på temperamentet på sitt 30 dagars test i Tyskland. 

Lord var vinnare på hingstpremieringen i Holland som 3 åring och blev utsedd ha bästa trav av 37 visade 3 åringar. Gjorde inte sitt bruksprov i Holland utan visades i Tyskland där han blev reserv Bis på hingstpremieringen och gjorde sitt 30 dagars test i Westfahlen Reinland. 

4 avkommor av Lord första årgång i Sverige visade på 3 årstest. Resultat 4 diplom

24. Feb, 2018

4 med diplom i gångarter och 2 dubbeldiplom alltså även i hoppning

3 åriga Xante e Lord dubbeldiplom. Uppfödare Marie Knutsson
K2 I can do it e Lord dubbeldiplom. Uppfödare Stuteri K2
Övriga 3 åringar med diplom se ASRPs hemsida.
http://www.asrp.se/index.php/trearstest-2017/
Fölchampionat;
Jolie e Lord ue Jarno BIS föl och Bäst i rasen på Bollerup 2017. Ägare Victoria
Grape
Även Hillivi Hagsgård Ägare till BIS föl ee Lord och ue Lord ( linjeavlad) som vann sin grupp tillsammans med halvblod.
2020 K2 I can do it e Lord ue Veronas BoGi silver ungponny SM
2021 Guld ungponny SM K2 Esset e Lord u C Precious ( helsyster med Jarnos pappa C Purioso)
2921 Jolie e Lord u K2 Janina e Jarno brons ungponny SM

16. Jul, 2019

K2 Back in Black e LeunsVelds Lord ue Jarno riksvinnare kat D kvalitets bedömningen gångarter

Godkände Holländske NWR hingsten H Raspoetin e Leuns Velds Lord. Vinnare 4 års championatet och bästa 4 årige ridponny hingst i Holland 2017

Vinnare och Bästa 4 åring på hingstpremieringen i Holland 2022 Amalias Pieter u Lord dotter.

1. Okt, 2016

Lord avkommor vann och tog topp titlarna i Holland.

Lord har visat sig vara en av Hollands bästa hingstar genom sin nedärvning i sport o avel och är erkänd för den mest betydelsefulla och eftertraktade stamboken NWR i Holland.En av Lords berömda söner är godkände NWR hingsten Hagelkreus Valentijn, godkänd stambokshingst i avelsförbundet NWR,tävlat internationell dressyr och nedärvt mycket framgångsrika avkommor i avel och sport.
I år blev det riktig storslam för Lord då han fick igenom en son i NWR med de högsta poäng på 30 dagars testet som någonsin delats ut på bl a karaktär och temperament.
2016 National Champion och Hollands bästa 3 åring i NWR är e LeunsVels Lord och 2016 National Champion och Hollands bästa 3 åring i WPBR är e LeunsVelds Lord

2021 Godkändes 5 ridponny avkommor i Holland varav 2 var ue LeunsVelds Lord. Dessutom gidkändes 3 WPB avkommor varav en var ue LeunsVelds Lord.
Lord är topp rankad i Europa som en av topp hingstarna som är faders hingst och morfars hingst till flera EM avkommor

2017 National Champion BIS part bred welsh e LeunsVelds Lord
Championats vinnare 4 pringar gångarter 2017
2 avkommor i EM dressyr 2017
2017 BIS hingst 4 åringar hingstpremieringen

Leuns Veld,s LORD en av Europas bästa nedärvare av sportponnyer.

Hingstpremieringsnämndens uttalande i Sverige. Citat; Lord är en mycket stor tillgång för svensk ridponny avel och det är bara att tacka och ta emot

Bild Lord och Karin

Citat hingstpremieringen ASRP Sverige 🙂

Maskulin, välproportionerlig hingst med god resning, väl bibehållen. Vackert huvud, lång välvd hals med bra övergång hals-huvud, liggande bog,långt välmusklat kors. Vägvinnande, avspänd, taktmässig skritt, skrittar genom kroppen. Uttrycksfull trav med schvung./ slut citat

 http://www.leunsveld.nl/index.php/pony-s/sonhof-s-sabine/leuns-veld-s-lord

Lord har 3 riktigt bra gångarter. Sällan ser man så mycket elasticitet i rörelserna på ponny hingstar och mycket sällan ser man riktigt bra skritt på ponny hingstar. Lord har inte bara en fantastisk skritt o trav som premieringsnämndens ordförande berömde utan han har även en rund fin elastisk galopp som natulrligtvis inte gick att visas för hand på hingstpremieringen i Sverige.

Det är en stor tillgång att vi i Sverige lyckats importera Lord och hoppas stoägare tar tillvara att betäcka med Lord innan det är försent. Han importerades från Holland som 16 åring. Lord var tillbaka i Holland i avel som 17 åring pga stor efterfrågan. Han är idag 21 år.

Lord har utmärkt sperma och fin dräktighet. 3 avkommor redan i EM sammanhang och nedärver en synnerligen bra exteriör och coolt temperament. Lord är 147 cm och ger vad han är i mankhöjd till sin avkomma men naturligtvis beror resterande mankhöjd på stoets storlek.

Lord har en aning vinklade haser vilket idag anses fördelaktigt både i hoppning o dressyr då resultatet blir att hästen har lättare ” sätta under sig”. 😀

 

 

Leuns Velds Lord godkänd stambokshingst i Sverige, Holland och Tyskland

25. Mar, 2013

Elit premierad för sin fantastiska nedärvning till avkommor.

*Vinnare hingstpremieringen i Holland och korad ha "bästa trav" i sin årgång.

*Vinnare hingstpremieringen i Tyskland och gjort 32 dagars test i Westfahlen/Reinland, Tyskland. Stationstestet; 8,6 i gångarter, 9 i löshoppning, 8 i hoppning, 9 i ridbarhet och 10 på temperamentet

20. Maj, 2013

Lord har egna gedigna Sportresultat

* 3 years old bästa trav av alla hingstar på hingstpremieringen (47 hingstar)
* 4 years old champion area Limburg Holland the best mover
* 4 years old second place Dutch championchip
* 5 years old Z1( LAP1) level dressage many times 1 Place
* 6 years old Z2 ( FEI) level dressage many times 1 Place
* 6 years old in B kader ( utmanartruppen i landslaget)
* 6 yers old Limburg champion Z2 dressage (vinnare)
* 6 years old in A final and 4th placed in Dutch championchip dressage Z2 level
* Lord also competed jumping low level

3. Feb, 2014

Lords mamma ELIT stoet Sonhof,s Sabine e Silvertops Ricco. Ett av Hollands topp ston som lämnat flera framgångsrika döttrar o söner. Lords mamma är mormor till Vegelins,s Goya. Hingsten e Veronas BoGi som tog silver i EM 2017 och är rankad på FEIs World ranking list som världens 3dje bästa dressyr ponny

Leuns Veld`s LORD, 147 cm, e Vita Novas Celesto u Sonhof's Sabine e Silvertops Ricco

Vita Nova`s Celesto pappa till Lord

Lords mamma Sonhof,s Sabine ( Elit premierad) är rankad som ett av Hollands toppston och dessutom erhållit titeln kroon.. Sabine figurerar i mängder av avkommor i sporten och i utställningsringen. Sabine är mormor till EM silvermedaljören Vegelins Goya e Veronas BoGi.

Lord,s pappa Vita Nova,s Celesto har tävlat nationell dressyr. Han är även pappa till stallkompisen Verona,s Bo-Gi och den unge berömde hoppfenomenet Magic Cornflakes har Vita Novas Celesto farfar

Lord har flera godkända hingstar bl.a. Hagelkreus Valentijn som tävlar internationell dressyr. Valentijn i sin tur är pappa till flera topp avkommor bl.a. Keilshop Honeyhils Valentino. Bruksprovsetta och vinnare av 5 års championatet i dressyr med 10,10 för testryttarna ( I Holland och Tyskland har man testryttare till de som går till finalen)

Lord är pappa till flera avkommor i sporten i flera länder i Europa bl.a. är Lord fader till Den Ostriks Dailan i A finalen EM dressyr 2012 i Frankrike. Med ny ryttare i blev Dailan en av de 4 bästa ponnyerna i Tyskland och representerade Tyskland i EM i Sverige 2015. Dailan tog guld i lag i EM och blev individuell 5e placerad i EM dressyr 2015. 

Lords morfar Silvertop,s Ricco har varit en av Europas bästa ponny, Han gick EM i både hoppning och dressyr.

Lord nedärver ofta svarta avkommor då hans farfar är svart.

I Holland anser uppfödare som föder upp sportponnyer citat: Lord är en av de bästa nedärvare till sportponnyer i hela Holland. Det har inte funnits en ridponnyhingst de senaste 25 åren som nedärvt sig som Lord. Vi vill köpa tillbaka Lord till Holland.

Lord har endast verkat i avel 2014 i Sverige . Han var enligt överenskommelse vid köp åter i Holland 2015 men är tillbaka till oss på Stuteri K2 2016

2016 fick Lord åter igen igenom en avkomma på hingstpremieringen NWR ( Netherland Welsh stamboken) i Holland. 

2021 års hingstpremiering i Holland deltog 35 ridponny hingstar. 5 blev godkända och dominerades av Lord blod varav 3 hade Lord som morfar och en av hingstarna hade Lord som farfar. 

2022 blev en av hingstarna Årets bästa 4 åring 😀

 

 

BIS föl i Holland e LeunsVelds LORD

AVKOMMOR med Lord blod

BIS föl ee Lord i Sverige 2017. Ägare Hillivi Hagsgård

Kielshoop Honeybee,s Valentino ee Lord

Vinnare Championatet i Holland. 10-10 för testryttare. Godkänd hingst. Ägare stuteri K2

Hagelkreus Valentijn

Godkänd hingst e Lord. Vinnare championatet och tävlar internationell dressyr.

Steervoldes VIP ee LeunsVelds Lord

Godkänd hingst i NWR Holland

H Raspoetin

Godkänd hingst i NWR Holland och vinnare av 4 års championatet i NL

Föl på Coelenhage stuteriet, Holland 2013 e Lord

Avkomma efter Lord 2013. Föl.

AVKOMMA
Castereyswegs Black Lady e Leuns Velds Lord. Reserv BIS i Holland 2013
Lord ger ofta svarta avkommor

Avkommor med Lord blod

På hingstpremieringen i Sverige

Bild; Lord & Elin